• Nieuws van de technische commissie, leeftijdsindeling

 • Hele beste voetballers, ouders en verzorgers!

   

  Zoals we onlangs al bekend hebben gemaakt op onze website is de Technische Commissie heel druk bezig geweest om het team trainers rond te krijgen. Het blijft elk jaar een uitdaging om de 21 teams (momenteel) twee keer per week van een trainer te voorzien en tegelijk geen afbreuk te doen aan de doelstellingen van de RVLC; Plezier, Leren en Prestatie. Het afgelopen seizoen hebben we kunnen zien dat dit concept werkt en wellicht zelfs nog verbeterd kan worden.

  Nadat de Technische Commissie op 8 Juni een evaluatie moment heeft georganiseerd met alle trainers en leiders over het afgelopen seizoen kwam duidelijk naar voren dat de noodzaak wordt gevoeld om waar mogelijk te investeren in de trainers. Dit om structuur en kwaliteit te blijven bieden om zo een volwaardige vereniging in de regio te blijven.

  Mooi om te zien is dat er vanuit de selecties van de moederverenigingen enkele spelers zich vrijwillig aan hebben geboden om de jeugd wekelijks te gaan trainen. Een van deze jongens is Thom van Lingen, die afgelopen seizoen ook nog is geslaagd voor zijn opleiding TC3 en als zodanig als opgeleide trainer onderdeel vormt van het team trainers RVLC. Nogmaals gefeliciteerd Thom!

  Tegelijk heeft de Technische Commissie enkele externe trainers aangetrokken die het komende seizoen het team trainers zullen versterken en hopelijk hun enthousiasme en visie over voetbal met onze eigen trainers gaan delen en gaan overbrengen op de spelers.

  We hebben als Technische Commissie dit seizoen bewust besloten om nog geen definitieve indeling bekend te maken om zo het team trainers de kans te geven in de eerste weken alle spelers te leren kennen waarna zij in overleg met de Technische Commissie de indeling rond maken. Wel hebben we op de website van RVLC bekend gemaakt in welke leeftijdscategorie een speler is ingedeeld. Kleine opmerking: Ook dit is nog niet in beton gegoten en kan in de loop van het seizoen enigszins veranderen of worden aangepast. We doen als RVLC ons best om een ieder in de juiste categorie te plaatsen en zo maatwerk te leveren.

  Van de KNVB: Vermeldenswaardig is trouwens de informatie van de KNVB dat er vanaf de JO13 dit seizoen 3 fases zijn per seizoen. Hiervan loopt de eerste fase vanaf het begin seizoen tot de herfst vakantie en dit noemt de KNVB de bekerfase. Dus de echte competitie begint voor die leeftijden pas na de herfst vakantie en waar verenigingen vroeger de keuze hadden of ze wel of niet aan de beker mee wilden doen, is nu die keuze al gemaakt en doet iedereen automatisch mee. Voor de jongere leeftijdscategorie├źn verandert er niet zo veel en blijft het 4 fase voetbal in stand.

  Tot slot: Op 22 Augustus komen alle trainers om 19:00 bij elkaar in de kantine van VV Renado voor een korte seizoen introductie en op 23/24 Augustus beginnen in principe de eerste trainingen weer!

  Houd aub de website van SJO RVLC http://www.rvlc.nl/ in de gaten voor mogelijke updates

   

  Overzicht indeling op leeftijd